De 42ste editie in 2023

Internationaal Historisch Festival 2022 op 29 & 30 juli. 2023 2.000 oude tractoren en 400 stationaire motoren. Daarnaast zijn er demonstraties met stoommachines, een onderdelenmarkt, oude ambachten, live muziek en een nostalgische kermis.

Meer dan 2000 tractoren

Meer dan 2000 historische tractoren van verzamelaars en hobbyisten uit verschillende landen.

Meer dan 400 stationaire machines

Je vindt hier meer dan 400 stationaire motoren. Dit jaar staat een bijzondere Crossley gasmotor op het podium, een zogenaamd “J” model. Crossley Brothers in Manchester maakte vanaf 1869 gasmotoren volgens de ideeën van Gasmotoren-Fabrik Deutz in Keulen. De halve wereld was Brits en dus lag er een gigantische markt open voor de gebroeders Crossley. Ze maakten dan ook in no time meer motoren dan bij Deutz. Er zijn er tegenwoordig nog tamelijk veel te vinden bij liefhebbers en Crossley is een zeer gewild merk stationaire motor. De zeer fraai vormgeving draagt daar veel aan bij.

Onderdelenmarkt

Ook dit jaar weer een onderdelenmarkt voor hobbyisten. Je vindt hier een groot scala aan nieuwe onderdelen, maar ook “old-stock” om jouw project af te werken.

IHF Onderdelenmarkt diverse
Live muziek op IHF Festival Panningen

Live muziek - zaterdagavond

Op het festival van 2022 komt de band “Lekke Band”. Op zaterdagavond om 20:00 uur barst het feest los in de feesttent. Met hun covers uiteenlopend van Abba via Andre Hazes naar U2. En van de White Stripes tot WC Experience, niks is ze te gek. Dus kom allemaal Pompen met de Lekke Band!

Als afsluiter op de zaterdagavond hebben we een geweldige coverband, UNITE.

Ook leuk voor kinderen

Voor de kinderen is er van alles te doen. Of ze nu alleen willen kijken, of ook iets willen doen. Het kan allemaal. Niemand verveelt zich op het festival.

"Ook voor de jongste telgen is er van alles te zien en te doen. Met andere woorden, een gezellige dag voor het hele gezin"

Actie - tractorpulling

Overdag zijn er demonstraties met oldtimer tractoren in verschillende klasses.

Bekijk hier welke machines je allemaal ziet op het IHF

Deze video uit 2014 heeft meer dan 17 miljoen weergaven

Prijzen aan de kassa

Aan de kassa is het alleen mogelijk om te pinnen. Koop je kaartjes van online. Het is goedkoper en je hoeft niet in de rij te staan. Bekijk hieronder de prijzen aan de kassa.
 • Volwassenen €12,50

  Prijs per persoon vanaf 14 jaar

 • Passe partout volwassenen €20,00

  Prijs per persoon voor twee dagen

 • Groepen vanaf 20 personen €10,00

  Prijs per persoon per dag

 • 65+ en mindervaliden €10,00

  Prijs per persoon per dag. (Legitimeren)

 • HMT leden Gratis

  Dit geldt niet voor de partner of kinderen van het lid.

 • Kinderen vanaf 3 tot 14 jaar € 5,-
 • Kinderen tot 3 jaar Gratis

Prijzen online tickets

Bestel je tickets online. Het is goedkoper en je hoeft niet in de rij te staan.

Staat jouw vraag hier?

Ja, natuurlijk! Houd er rekening mee dat festival wel plaatsvindt in een weiland en niet alle paden gemakkelijk begaanbaar zijn.

Nee hoor, als je het ticket op je smartphone gereed houdt, kunnen wij hem gemakkelijk scannen en laten we je binnen. Maar printen mag natuurlijk wel!

Jazeker, we geven je geld terug garantie in het geval dat het festival niet kan doorgaan vanwege opgelegde coronamaatregelen.

Stuur een mail naar info@ihf-festival.nl en wij sturen je jouw ticket opnieuw toe.

Ja, dat kan. De tickets zijn namelijk niet gebonden aan een naam.

Er is geen bewaakte garderobe aanwezig op het terrein. Ook zijn er geen kluisjes. Zorg dus dat je geen waardevolle spullen onbeheerd achterlaat.

Ja, zeker! IHF is een dagje uit voor de hele familie, daar hoort jouw huisdier (wel aangelijnd) toch ook bij!

Het is niet toegestaan om wapens, scherpe of harde voorwerpen, glas of vloeistoffen mee te nemen naar het festival. Eten en drinken meenemen is alleen toegestaan op de camping en niet op het festival terrein. Twijfel je over een bepaald item? Stuur dan een mail naar info@ihf-festival.nl.

Omdat jouw en onze veiligheid voor ons heel belangrijk is, controleren we bij de entree alle bagage en tassen. Als er iets wordt aangetroffen dat niet toegestaan is, dan wordt dit in beslag genomen. Bij sommige items kan je zelfs de toegang tot het festival worden ontzegd.

Het festivalterrein staat vol met foodkraampjes en barretjes. Het is daarom niet toegestaan om zelf een picknick mee te nemen. Niet getreurd, er is van alles te verkrijgen zodat je alsnog kunt picknicken! Water is gratis te verkrijgen

Op het festival kan met pin betaald worden.

Tijdens het festival bevinden de gevonden voorwerpen zich bij de het secretariaat. Mocht je daarna iets kwijt zijn, dan kun je een mail sturen naar info@ihf-festival.nl. Wij zullen kijken of jouw voorwerp gevonden is.

Deel deze pagina met vrienden: