De allereerste stoomwagen op IHF 2023

De Fardier de eerste stoommachine
Picture of IHF Redactie

IHF Redactie

De Fardier, de op een stoommachine gebaseerde auto (stoomwagen), ontwikkeld in 1769 door de Franse uitvinder Nicolas-Joseph Cugnot, is te bezichtigen tijdens het IHF 2023.

We hebben officieel de bevestiging binnen. Het oudste, nog rijdend voertuig dat valt in de categorie oldtimer bedrijfsvoertuigen, zal tijdens het IHF op 29 & 30 juli 2023 naar Panningen komen! Uiteraard zijn wij hier als Bestuur HMT bijzonder trots op!

In samenwerking met de FEHAMEC, FEHAC & FIVA wordt dit mogelijk gemaakt. Dit zeer bijzondere voertuig bevindt zich momenteel in een museum in Frankrijk. Speciaal omdat we dit jaar de samenwerking met FIVA zijn aangegaan, en de oldtimer bedrijfsvoertuigen extra aandacht geven tijdens het IHF, is dit mogelijk gemaakt. Uiteraard is dit voertuig volledig onder stoom te bezichtigen.  

Dit is uniek voor Nederland en zeer zeker de moeite van het bezichtigen waard. Zorg er dus voor dat je dit met eigen ogen gezien hebt: zelden wordt dit voertuig buiten Frankrijk getoond.

Tickets zijn online vooraf te verkrijgen, of aan de kassa tijdens het IHF op zaterdag 29 & zondag 30 juli 2023 te Panningen.

KOMT DAT ZIEN….  Tot dan!

Deel dit bericht